Η VW ανακαλεί ντιζελοκίνητα οχήματα στην Κίνα

Η VW ανακαλεί ντιζελοκίνητα οχήματα στην Κίνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Volkswagen ανακαλεί 1.950 ντιζελοκίνητα οχήματα στην Κίνα, για να επιδιορθώσει το λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές καυσαερίων. Σύμφωνα με την απόφαση της εταιρείας, ανακαλούνται 1.946 Tiguan SUV και τέσσερα Passat B6.

Οι πωλήσεις της Volkswagen στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, δεν έχουν υποστεί ζημιές μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της εξαπάτησης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών στις μετρήσεις ρύπων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, κυρίως διότι τα ντιζελοκίνητα οχήματα δεν είναι δημοφιλή στους κινέζουνς οδηγούς. 

Το ντίζελ χρησιμοποιείται ευρεώς στα κινεζικά φορτηγά αλλά μόνο στο 0,3% των ΙΧ που πουλήθηκαν τον περασμένο χρόνο στην Κίνα.

Η Volkswagen είναι μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτων στην χώρα, μαζί με την General Motors Co. αλλά τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της γενικότερης κρίσης στην αγορά αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα τον Αύγουστο σημείωσαν πτώση για τρίτο συνεχή μήνα και μειώθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με το 2014.

Το 2013 η Volkswagen ανακάλεσε 384.000 οχήματα στην Κίνα για να επιδιορθώσει τα κιβώτια ταχυτήτων, μετά την δημοσιοποίηση παραπόνων στην κρατική τηλεόραση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή