Η εξάλειψη της φτώχιας «στοίχημα» για την κυβέρνηση της Κίνας

Η εξάλειψη της φτώχιας «στοίχημα» για την κυβέρνηση της Κίνας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξάλειψη της φτώχιας σε βάθος χρόνου μιας εξαετίας έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση της Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης της χώρας.

«Έχουμε έξι χρόνια για να εξαλείψουμε όλη τη φτώχεια. Ενα εκατομμύριο άνθρωποι περνούν κάθε μήνα σε καθεστώς ασφαλείας» ανέφερε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ο Χονγκ Τιανγιούν, υποδιευθυντής της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια, η φτώχεια παραμένει τεράστιο θέμα στην Κίνα, ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές που η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγεί τους ενήλικες να αναζητήσουν απασχόληση αλλού, αφήνοντας πίσω τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Περίπου 70 εκατ. άνθρωποι, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κίνα, με ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.300 γιουάν (362 δολαρίων), όπως μετέδωσε τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, περίπου 12,3 εκατ. άνθρωποι κέρδισαν το 2014 περισσότερα χρήματα και βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσής τους πάνω από το όριο της φτώχειας, συγκριτικά με 43,3 εκατ. το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή