Χίπστερς που θύμιζαν τρομοκράτες

Χίπστερς που θύμιζαν τρομοκράτες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Αναπάντεχα προβλήματα αντιμετώπισε ομάδα χίπστερς –οι νεαροί γενειοφόροι που ακολουθούν τον πρόσφατο συρμό– στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν φωτογράφιση στη σουηδική επαρχία.

Σουηδός περιπατητής, που είδε τους τριάντα νεαρούς να φωτογραφίζονται κραδαίνοντας μαύρη σημαία, υπέθεσε πως επρόκειτο για μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» και ειδοποίησε την τοπική αστυνομία.

Η αστυνομική δύναμη, που κινητοποιήθηκε άμεσα, διαπίστωσε όμως ότι δεν είχε να κάνει με φανατικούς ισλαμιστές, αλλά με συνάντηση διεθνούς ομίλου γενειάδας, με τον χιουμοριστικό τίτλο «Γενειοφόροι κακοί».

Οσο για τη σημαία: παρότι είναι πράγματι μαύρη με λευκά γράμματα, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του «Ισλαμικού Κράτους».

«Στηθήκαμε για να φωτογραφηθούμε σε αγρό έξω από την πόλη Γιόνκεπινγκ με τη σημαία μας και ξαφνικά βλέπουμε να φθάνουν περιπολικά της αστυνομίας», είπε ο Αντρέας Φράνσον, μέλος της πρωτότυπης ομάδας, στην τοπική εφημερίδα «Γιόνκεπινγκ Ποστ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Σουηδός πολίτης ειδοποιεί τις Αρχές νομίζοντας ότι μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» βρίσκονται στο έδαφος της χώρας. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία εισέβαλε σε πάρτι γενεθλίων στη Στοκχόλμη, όταν περαστικός νόμισε ότι τα μπαλόνια έφεραν το ακρωνύμιο του «Ισλαμικού Κράτους». Η οικοδέσποινα, Σάρα Ερικσον, υποδέχθηκε έκπληκτη την αστυνομία, εξηγώντας στους άνδρες ότι τα μπαλόνια έγραφαν «12» – την ηλικία της κόρης της. Παρά την έκπληξή της, η κ. Ερικσον δέχθηκε να αφαιρέσει τα επίμαχα μπαλόνια από το παράθυρό της, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο νέας παρεξήγησης. «Ο εξτρεμισμός πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται σοβαρά και για τον λόγο αυτό κατέβασε αμέσως τα μπαλόνια», είπε η κ. Ερικσον.

Οι «Γενειοφόροι κακοί», από τη μεριά τους, δεν επέτρεψαν στο σφάλμα του καταδότη – περιπατητή να χαλάσει τα σχέδιά τους, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με χιούμορ. «Οι αστυνομικοί έσκασαν στα γέλια, όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί και αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν να κάνουν με επίφοβους τρομοκράτες, αλλά με μια παρέα χαρούμενων γενειοφόρων, που φωτογραφίζονταν με μια σαχλή σημαία», λέει ο Φράνσον.

Ο συρμός των χίπστερς, όμως, φαίνεται πως πνέει τα λοίσθια, καθώς η νέα τάση για τους νέους, «κουλ» ενήλικες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης φαίνεται να είναι οι «yuccies» (νέοι, δημιουργικοί αστοί), που αντικαθιστούν τις γενειάδες με περιποιημένα μουστάκια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή