Μεντβέντεφ: Ανόητη η στάση των ΗΠΑ στο Συριακό

Μεντβέντεφ: Ανόητη η στάση των ΗΠΑ στο Συριακό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της Ρωσίας να συμβάλει μέσω των βομβαρδισμών της στη Συρία προκειμένου να εξουδετερωθεί το ISIS και όχι για να βοηθήσει το καθεστώς Ασαντ, επανέλαβε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ , κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι αρνούνται τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Σε συνέντευξή του σε κανάλι της χώρας του, ο Μεντβέντεφ είπε ότι «Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλες οι άλλες χώρες που έχουν συμφέρον να δουν την ειρήνη στη Συρία, και μια ισχυρή κυβέρνηση, θα πρέπει να συζητούν πολιτικά θέματα. Δεν έχει πραγματικά σημασία ποιος θα είναι στο πηδάλιο. Δεν θέλουμε το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) να κυβερνήσει τη Συρία, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να είναι μια πολιτισμένη και νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε».

Ο ρώσος πρωθυπουργός τάχθηκε κατά μιας νέας διακυβέρνησης του Ασαντ στη Συρία: «Οχι, αναμφίβολα ο Ασαντ δεν θα πρέπει να κυβερνήσει ξανά. Επαφίεται στον συριακό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη Συρία. Προς το παρόν, λειτουργούμε στη βάση ότι ο αλ-Ασαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος» επεσήμανε.

Επίσης είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία επίδραση στο ISIS, ενώ καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η στάση των ΗΠΑ οι οποίες αρνήθηκαν την αποστολή αντιπροσωπείας τους στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το Συριακό είναι ανόητη, προσθέτοντας ότι«με τις αποφάσεις αυτές και την άρνησή τους να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις, οι Αμερικανοί έδειξαν ακριβώς την αδυναμία τους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή