Ποτάμι: ριζικές αλλαγές μέσω του συνεδρίου

Ποτάμι: ριζικές αλλαγές μέσω του συνεδρίου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυτοκριτική αλλά και υποσχέσεις αναδιοργάνωσης του Ποταμιού, ο κ. Στ. Θεοδωράκης επιχειρεί να επανασυσπειρώσει το κόμμα του. Τον στόχο αυτό έχει επιστολή που έστειλε χθες στους 7.500 εγγεγραμμένους εθελοντές του κόμματός του, επιδιώκοντας να προκαλέσει και πάλι το ενδιαφέρον τους, ενόψει του Συνεδρίου του Ποταμιού τον Δεκέμβριο.

«Πολλοί από εμάς κουράστηκαν αυτούς τους 20 μήνες. Κάποιοι το περίμεναν πιο εύκολο. Κάποιοι απογοητεύτηκαν, ίσως κι από τα δικά μου λάθη ή των συνεργατών μου», γράφει μεταξύ άλλων και, κάνοντας σύντομη αναδρομή στο τι πέτυχε το Ποτάμι τα δύο τελευταία χρόνια, καλεί όσους είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με το κόμμα του από την ίδρυσή του, να δώσουν ηχηρό «παρών» στο Συνέδριο για να διαψεύσουν όσους θεωρούν ότι το στοίχημα χάθηκε.

Η κίνηση Θεοδωράκη δεν είναι βέβαια άσχετη με το γεγονός ότι σε μια ιντερνετική έκκληση που απηύθυνε η Σεβαστουπόλεως, ζητώντας την επικαιροποίηση των στοιχείων των εθελοντών, αρκετοί δεν ανταποκρίθηκαν καν. Επί της ουσίας, αυτό που αναζητεί ο κ. Θεοδωράκης είναι να βρει τρόπους, όχι μόνον για να επαναπροσεγγίσει τους παλιούς ψηφοφόρους του, αλλά και να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε νέους ανθρώπους αναγνωρίζοντας την αποτυχία του να πείσει τις νεότερες ηλικίες τις οποίες στις κάλπες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα αναγγείλει μάλιστα ότι οι νέοι από 16 έως 25 ετών, που ασπάζονται τις απόψεις του Ποταμιού, δεν χρειάζεται καν να εκλεγούν σε οποιαδήποτε διαδικασία, και θα γίνουν αυτομάτως μέλη του Συνεδρίου με δικαίωμα ψήφου αν προεγγραφούν στο κόμμα.

Παράλληλα και κλιμακώνοντας την τακτική της σκληρής κριτικής που έχει υιοθετήσει έναντι της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης είχε χθες συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Γονέων, προκειμένου να δηλώσει εμπράκτως ότι είναι στο πλευρό τους για την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Με αφορμή, μάλιστα, τη δήλωση του κ. Ν. Φίλη ότι το χαράτσι είναι «πενταροδεκάρες», κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κυβέρνηση αριστερών εκατομμυριούχων που έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου» και την κάλεσε να αντιληφθεί ότι «οι Ελληνες στην περίοδο των μνημονίων θέλουν, πάνω απ’ όλα, να διασφαλίσουν τα παιδιά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή