43 επιβάτες πούλμαν κάηκαν μετά τη σύγκρουση με φορτηγό στη Γαλλία

43 επιβάτες πούλμαν κάηκαν μετά τη σύγκρουση με φορτηγό στη Γαλλία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΟΡΝΤΟ. Μια εκδρομή συνταξιούχων κατέληξε σε πύρινη κόλαση χθες το πρωί στη δυτική Γαλλία, καθώς το πούλμαν που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό σε επικίνδυνη στροφή. Τουλάχιστον 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πλέον πολύνεκρο τροχαίο της τελευταίας τριακονταετίας.

Ο κατάλογος των θυμάτων θα ήταν ακόμη μακρύτερος αν ο οδηγός του πούλμαν δεν είχε τα αντανακλαστικά να ανοίξει τις πόρτες λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση. Μεταξύ των έξι επιβατών που διασώθηκαν περιλαμβάνεται και ο ίδιος, ενώ αντιθέτως ο οδηγός του φορτηγού είναι νεκρός.

Στο γειτονικό χωριό Πουισγκέν έσπευσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καθώς και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Από τον τόπο της σύγκρουσης λείπει ένας υπουργός. Είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν που αποφάσισε να απελευθερώσει τις οδικές μεταφορές», είπε ο βουλευτής της Γιρονδίας Νοέλ Μαμέρ, πριν καν διευκρινιστούν οι συνθήκες της σύγκρουσης. Η σύγκρουση που έγινε στις 7.30 το πρωί, καθώς οι ηλικιωμένοι μετέβαιναν από το χωριό Πτι Παλαί στην περιοχή Μπεάρν, άνοιξε τη συζήτηση για την παραμέληση του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε αντίθεση με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Τον Ιούλιο του 1982, 53 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, είχαν χάσει τη ζωή τους σε δυστύχημα στη Βουργουνδία, το οποίο είχε λειτουργήσει ως κίνητρο για αυστηρότερους κανόνες οδικής ασφάλειας και επιβολή χαμηλότερων ορίων ταχύτητας. Λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τροχαία στη Γαλλία, ενώ αντιθέτως, τη δεκαετία του 1970, οι θάνατοι από τροχαία στη χώρα ξεπερνούσαν τους 16.000 ετησίως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή