ΚΟΣΜΟΣ

Λεωφόροι ταχείας κυκλοφορίας για πεζούς

liverpool1

Μία «υπερταχεία» για πεζούς δημιουργήθηκε στο Λίβερπουλ, όπου προφανώς οι πολίτες δεν έχουν ώρα για χάσιμο αλλά θέλουν να πηγαίνουν -έστω πεζοί- το γρηγορότερο δυνατόν στον προορισμό τους. Η νέα λωρίδα στα πεζοδρόμια, μάλιστα, δημιουργήθηκε μετά το σχετικό λαϊκό αίτημα, αφού δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του πολυκαταστήματος Argos έδειξε ότι το 47% των ερωτηθέντων Βρετανών πιστεύει ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, όσον αφορά τα ψώνια στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, από το να καθηλωθείς πίσω από κάποιον που περπατάει πιο αργά κι από χελώνα, που σταματάει για να ελέγξει το κινητό του ή που στέκεται καταμεσής του δρόμου για να πιάσει την κουβέντα με κάποιον γνωστό του. Φυσικά, οι νέες λεωφόροι ταχείας κυκλοφορίας πεζών δημιουργήθηκαν στη Σεντ Τζον Στριτ του Λίβερπουλ και θα επιτρέψουν σε όσους πηγαίνουν για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους να απολαύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το εμπορικό κέντρο Liverpool One.

Ο δρ Αλαστερ Μουρ, οποίος είναι ειδικός στο λιανικό εμπόριο, εξηγεί ότι αυτή η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η ευκολότερη και ταχύτερη κίνηση των πεζών θα βελτιώσει σημαντικά την αγοραστική εμπειρία για όλους και θα αυξήσει τα εμπορικά κέρδη. Μάλιστα, όσοι πάνε νωρίς για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τη νέα «οδό ταχείας κυκλοφορίας πεζών» αυτή την εβδομάδα.

Τέλος, δεν είναι μόνο οι καθυστερήσεις στα πεζοδρόμια που δυσαρεστούν τους Βρετανούς καταναλωτές, αλλά και πολλά άλλα, όπως π.χ. το να μεταφέρουν βαριά πακέτα.