Δολοφονία δύο Βόσνιων στρατιωτών

Δολοφονία δύο Βόσνιων στρατιωτών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρομοκρατική ενέργεια, η οποία συνδέεται με ισλαμιστικούς κύκλους, απέδωσε χθες το υπουργείο Αμυνας της Βοσνίας τον θάνατο δύο μελών των εθνικών ενόπλων δυνάμεων στο Σεράγιεβο, οι οποίοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας άνδρας τούς επιτέθηκε με αυτόματο όπλο και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. «Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα», δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας Εμίρ Σούλγιατζιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι «σίγουρα συνδέονται με άτομα ριζοσπαστικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και σίγουρα εκεί πρέπει κανείς να κοιτάξει για το κίνητρο αυτής της επίθεσης».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο 34χρονος δράστης άνοιξε πυρ κατά των δύο Βόσνιων στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάστημα στοιχημάτων, και ενάντια σε ένα λεωφορείο, καθώς εγκατέλειπε τον τόπο της επίθεσης. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ιρφάν Νέφιτς διευκρίνισε ότι ο οδηγός του λεωφορείου και δύο επιβάτες τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιών. Δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης και παγίδευσαν τον άνδρα σε ένα σπίτι. Στιγμές αργότερα, ο ύποπτος αυτοκτόνησε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Οπως ανέφεραν οι τοπικές εφημερίδες, μάρτυρες της επίθεσης ισχυρίσθηκαν ότι ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» πριν αρχίσει να πυροβολά. «Οταν η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι, μία έκρηξη ακούστηκε», είπε ένας Βόσνιος αστυνομικός. Ο πρωθυπουργός Ντένις Ζβίζντιτς τόνισε, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη με το βοσνιακό υπουργικό συμβούλιο, ότι επρόκειτο για «επίθεση κατά του κράτους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή