Σε ύψιστο συναγερμό οι Βρυξέλλες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από το Σάββατο οι Βρυξέλλες, με την βελγική αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Πρόκειται για τον Σαλάχ Αντεσλάμ ο αδερφός του οποίου ήταν ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδειξεις ο Σαλαχ Αντεσλάμ έλαβε και αυτός μέρος στο μακελειό στο Παρίσι αλλά στη συνέχεια επέστρεψε σώος και αβλαβής στις Βρυξέλλες. Άγνωστο γιατί, ο Σαλαχ Αντεσλαμ φαίνεται να ειναι ο μόνος επιζών τρομοκράτης της επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου.

Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει τον εικοσιενάχρονο Χαμζά Ατού ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του ομολόγησε ότι μετά το μακελειό της προπερασμένης Παρασκευής ηταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Αντεσλαμ από το Παρίσι στις Βρυξέλλες. Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για την επίθεση στο Παρίσι και πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αντεσλαμ. Ομολόγησε όμως ότι ο Αντεσλάμ αποβιβάστηκε στο προάστιο Λάκεν των Βρυξελλών και ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν εξαιρετικά νευρικός. Άφησε να εννοηθεί ότι ο Αντεσλάμ ίσως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Η βελγική αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι συνέλαβε ένα ακόμα Βέλγο πολίτη όποιος φέρεται να ενέχεται στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Δεν έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα την ταυτότητα του συλληφθέντος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού τύπου τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές προσαγωγές χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από την πλευρά της αστυνομίας. Βελγικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι στις ανακρίσεις μετέχουν περίπου 800 Γάλλοι αστυνομικοί και 300 Βέλγοι. Ο αριθμός τηλεφώνου που έχει θέσει στη διάθεση του κοινού η βελγική αστυνομία για τα ζητήματα της τρομοκρατίας δέχεται πάνω από 400 κλήσεις την ώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι βέλγικες αρχές.

Στο μεταξύ οι Βρυξέλλες παρέπεμπαν χθες σε ένα νεκροταφείο ζωντανών. Οπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της «Κ», Βασίλης Νέδος, «το δίκτυο του Μετρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας, όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί, ενώ εμφανής στη βελγική πρωτεύουσα είναι και η παρουσία του Στρατού». Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο της πόλης. Οι συγκοινωνίες υπολειτούργησαν και οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι ήταν κλειστοί μετά από σύσταση των δήμων της περιφέρειας των Βρυξελλών. Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν συνεχώς και αδιακόπως στο κέντρο της πόλης ενώ εξαιρετικά εμφανής είναι και η παρουσία του στρατού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT