Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι σε ξενοδοχείο στην πόλη Αλ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα του Σινά της Αιγύπτου, όπου διέμεναν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις βουλευτικές εκλογές.

Καμικάζι αποπειράθηκε να εισβάλει με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ εναντίον του, προκαλώντας την ανατίναξή του.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και δύο δικαστικοί.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης Επαρχία Σινά αναδημοσιεύτηκε από τους υποστηρικτές της στο Twitter και το κρυπτογραφημένο σύστημα μηνυμάτων Telegram.

«'Ένας αδελφός… επιζητώντας να γίνει μάρτυρας χτύπησε με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του τη δύναμη ασφαλείας που προστατεύει το ξενοδοχείο Swiss (Inn) όπου διέμεναν 50 δικαστές και ακολούθησε μόνο ένα λιοντάρι… που εισέβαλε στην έδρα των δικαστών με το αυτόματο όπλο του… στη συνέχεια ανατίναξε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά ανάμεσά τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή