ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία λόγω τρομοκρατίας

jfk

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε την Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προς όλους του Αμερικανούς πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Το αμερικανικό υπουργείο εφιστά την προσοχή για πιθανούς κινδύνους λόγω της αυξημένης τρομοκρατίας παγκοσμίως.

"Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι (το Ισλαμικό Κράτος), η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές," ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

"Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς," είπε, προειδοποιώντας για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει είναι αυξημένη καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους.
Στόχοι των τρομοκρατών αποτελούν συνήθως δημόσιοι χώροι όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες.