Ανοιξαν τα σχολεία στο Βέλγιο, παραμένει ο ύψιστος συναγερμός

Ανοιξαν τα σχολεία στο Βέλγιο, παραμένει ο ύψιστος συναγερμός

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς καθημερινότητας προσπαθεί να επανέλθει το Βέλγιο, μετά την κατάσταση υψίστου συναγερμού που βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος.

Αν και ο συναγερμός ακόμη δεν έχει λήξει, οι Βελγικές Αρχές αποφάσισαν την επαναλειτουργία των σχολείων, των Πανεπιστημίων αλλά και τη μερική λειτουργία του Μετρό που ήταν επίσης κλειστό από τη Δευτέρα και λειτούργησε και πάλι το πρωί της Τετάρτης, αλλά μόνο για ορισμένα δρομολόγια και μέχρι τις 22.00, αντί μέχρι τα μεσάνυχτα όπως συνήθως.

Ορισμένες γραμμές του μετρό και του τραμ δεν εξυπηρετούνται μέχρι το τέλος του δρομολογίου τους, ενώ δύο γραμμές του μετρό παραμένουν κλειστές. Σε ορισμένες γραμμές που επαναλειτούργησαν, ορισμένοι σταθμοί ήταν κλειστοί. Οι λεωφορειακές γραμμές που λειτουργούσαν αλλά με διακοπές, επαναλήφθηκαν σήμερα κανονικά, σύμφωνα με την Εταιρία Διακοινοτικών Μεταφορών των Βρυξελλών (STIB).

Σχεδόν 300 επιπλέον αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη για την προστασία των σχολείων στις Βρυξέλλες και περίπου 200 επιπλέον στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια στο μετρό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να διευκρινίσει τον συνολικό αριθμό των δυνάμεων της τάξης που έχει κινητοποιηθεί για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η πόλη των Βρυξελλών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης την επαναλειτουργία πολιτιστικών χώρων και δημοτικών κέντρων. Τα ομοσπονδιακά ερευνητικά ιδρύματα παραμένουν ωστόσο κλειστά.

O μεγάλος πολυχώρος Kinépolis άνοιξε ξανά τις πύλες του με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και την υποστήριξη της αστυνομίας που περιπολεί έξω από το κτιριακό συγκρότημα.

Μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα που είχαν κλείσει το Σάββατο, από την Τετάρτη είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L'Echo που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, οι αρχές πιθανόν κατάφεραν την Κυριακή να αποτρέψουν επιθέσεις που είχαν στόχο να πλήξουν τις Βρυξέλλες, χάρη στη σειρά των αστυνομικών επιχειρήσεων που διεξήγαγαν στις Βρυξέλλες και στο υπόλοιπο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή