Ρώμη: Με τον πολιτισμό θα πολεμήσει το ISIS

Ρώμη: Με τον πολιτισμό θα πολεμήσει το ISIS

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διάθεση ενός δισεκατομμυρίου για τον πολιτισμό και ενός δισεκατομμυρίου για την ασφάλεια, απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο ISIS στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για τα νέα μέτρα που θα λάβει η Ιταλία μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι. «Δεν θα ενδώσουμε στην τρομοκρατία και δεν θα παραδοθούμε πρώτοι», τόνισε ο ίδιος. «Εχουμε αιώνες ιστορίας, που φωνάζουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να εξοντώσει την άγνοια και ότι η ανθρωπότητα είναι ισχυρότερη από την άγνοια, ότι η ομορφιά είναι πιο επίμονη μπροστά στη βαρβαρότητα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Για να χρηματοδοτήσει τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει τον εταιρικό φόρο IRES το 2017 αντί του 2016, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Σε ανοικτό κυβερνοπόλεμο με το «Ισλαμικό Κράτος» βρίσκεται και η κοινότητα των χάκερ, καθώς μία ομάδα που σχετίζεται με τους διαδικτυακούς ακτιβιστές Anonymous «κατέβασε» ιστοσελίδα του ISIS, μέσω της οποίας πραγματοποιoύνταν διαμοιρασμός της εξτρεμιστικής τους προπαγάνδας.

Οι χάκερ με την επωνυμία Ghost Sec αντικατέστησαν την ιστοσελίδα με μία διαφήμιση για ένα διαδικτυακό φαρμακείο. «Ενισχύστε την ηρεμία σας. Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το ISIS. Παρακαλώ, κοιτάξτε αυτή την αξιαγάπητη διαφήμιση, ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και να σας δώσουμε το περιεχόμενο που αποζητάτε απελπισμένα», έγραφε το μήνυμα που συνόδευε τη διαφήμιση. Η διαφήμιση του διαδικτυακού φαρμακείου οδηγούσε σε ιστοσελίδα που φέρεται να ανήκει στην ομάδα και διαθέτει συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως Βιάγκρα και Πρόζακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή