Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος καμικάζι του Μπατακλάν

Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος καμικάζι του Μπατακλάν

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις βδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, αναγνωρίστηκε και ο τρίτος καμικάζι που έδρασε στο θέατρο Bataclan, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 90 από τα 130 θύματα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, το όνομά του είναι Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, ήταν 23 ετών και έμενε στο Στρασβούργο. Ο αδελφός του, Καρίμ, βρίσκεται υπό κράτηση, διότι μετείχε σε ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν στη Συρία και επτά επέστρεψαν στην Γαλλία την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή