Ταϊλανδη: Κινδυνεύει με φυλάκιση για προσβολή του βασιλικού σκύλου

Ταϊλανδη: Κινδυνεύει με φυλάκιση για προσβολή του βασιλικού σκύλου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποινή φυλάκισης έως και 37 έτη κινδυνεύει ένας άντρας στην Ταϊλάνδη, επειδή προσέβαλε τον βασιλικό σκύλο. 

Ο εργάτης  από την Μπανκόγκ, Thanakorn Siripaiboon, βρέθηκε ενώπιων του στρατιωτικού δικαστηρίου με την κατηγορία της προσβολής του βασιλικού σκύλου καθώς και για προσβολή και απειθαρχία προς τον βασιλιά.

Ο Thanakorn Siripaiboon αντιμετωπίζει μια πιθανότατα πολυετή ποινή κάθειρξης επειδή έκανε ένα  σαρκαστικό σχόλιο στο ίντερνετ για το κατοικίδιο του βασιλιά.

Το ακριβές περιεχόμενο της δημοσίευσης, σύμφωνα με τον Anon Numpa, δικηγόρο του επίδικου Ταϊλανδού,  δεν πρόκειται να διερρεύσει από τον στρατό. 

Ο Anon πρόσθεσε πως οι κατηγορίες για βασιλική ύβρη, όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο αδίκημα, έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.  Στη «μαύρη λίστα» του βασιλιά μάλιστα προστέθηκε πρόσφατα και ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Thanakorn συνελήφθη στο σπίτι του στη Μπανκόγκ την προηγούμενη βδομάδα και από τη Δευτέρα δεν τον έχει δει κανένας Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι κατήγγειλε στο facebook διαφθορά μέσα στο στρατιωτικό σώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή