Νεκροί σε δυστύχημα 42 συνοριοφύλακες

Νεκροί σε δυστύχημα 42 συνοριοφύλακες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Σε δύσβατη χαράδρα ορεινής περιοχής της επαρχίας Σάλτα, στη βόρεια Αργεντινή, έπεσε χθες λεωφορείο που μετέφερε συνοριοφύλακες, προκαλώντας τον θάνατο 42 εξ αυτών, ενώ εννέα επέζησαν από την πτώση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας Εκτακτων Αναγκών της επαρχίας, Φρανσίσκο Μαρινάρο.

«Μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι 42. Το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους 18 μέτρων», είπε ο Μαρινάρο, μιλώντας σε τηλεοπτικό συνεργείο στον τόπο του δυστυχήματος.

Το όχημα ήταν ένα από τα τρία λεωφορεία που μετέφεραν άνδρες της συνοριακής φρουράς της χωροφυλακής της Αργεντινής. Η επαρχία Σάλτα συνορεύει με τη Βολιβία, τη Χιλή και την Παραγουάη.

Οι επιβαίνοντες στα άλλα δύο λεωφορεία ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, αν και η απόκρημνη πλαγιά δεν επέτρεψε τελικά την πρόσβασή τους. Η έλευση ειδικών συνεργείων με εξοπλισμό αναρρίχησης καθυστέρησε για αρκετές ώρες, εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου στην ορεινή ζώνη της επαρχίας Σάλτα.

Η φύλαξη των συνόρων έχει καταστεί θέμα ύψιστης σημασίας στην Αργεντινή, καθώς η χώρα έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δίοδο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τις Ανδεις, με προορισμό λιμάνια της χώρας και τελικό στόχο την ευρωπαϊκή και βορειοαμερικανική αγορά.

Πρόσφατα, νέα μορφή εγκληματικότητας στη δύσκολα φυλασσόμενη συνοριακή ζώνη αφορά τη διακίνηση Σύρων προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στη Δύση, έχοντας φθάσει με πλαστά διαβατήρια σε χώρες της Κεντρικής ή της Νότιας Αμερικής.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, που εξελέγη τον περασμένο μήνα, έχει δεσμευθεί να εκσυγχρονίσει το οδικό δίκτυο σε μια προσπάθεια περιορισμού των δυστυχημάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή