Κομισιόν προς Ιταλία: Χρησιμοποιήστε μέχρι και βία για την ταυτοποίηση των μεταναστών

Κομισιόν προς Ιταλία: Χρησιμοποιήστε μέχρι και βία για την ταυτοποίηση των μεταναστών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ιταλία να χρησιμοποιήσει ακόμα και βία για να πετύχει την ταυτοποίηση όλων των μεταναστών κατά την άφιξή τους στα σύνορά της.

"Ο στόχος της ταυτοποίησης του 100% των μεταναστών πρέπει να επιτευχθεί χωρίς καθυστέρηση" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. "Η Ιταλία πρέπει να δημιουργήσει ένα πιό στέρεο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει την χρήση βίας για την ταυτοποίηση και όρους για μακροχρόνια κράτηση των μεταναστών που αντιστέκονται στην ταυτοποίησή τους."

Η ταυτοποίηση των μεταναστών και η τροφοδότηση των στοιχείων στο σύστημα Eurodac πρέπει να γίνεται μέσα σε 72 ώρες από την άφιξη των μεταναστών.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κομισιόν, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το ιταλικό σύστημα επιτρέπει έτσι κι αλλιώς την χρήση βίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Είμαστε αδιάλλακτοι στο θέμα της φωτογράφισης και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών" δήλωσε ο κ. Α. Αλφάρο. "Είμαστε κοντά στο 100%…"

Σχεδόν 150.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ιταλία δια θαλάσσης το 2015. Σύμφωνα με την Κομισιόν, μόνο ένα από τα έξι hotspot έχει τεθεί μέχρι στιγμής σε λειτουργία στην χώρα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT