Η Πορτογαλία αυξάνει τον κατώτατο μισθό

Η Πορτογαλία αυξάνει τον κατώτατο μισθό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ. Στην αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 530 ευρώ, από 505 ευρώ, που είναι σήμερα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, που υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται κίνητρα για να εξισορροπήσουν το επιπλέον αυτό κόστος.

Ο υπουργός Εργασίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, Ζοζέ Βιέιρα ντα Σίλβα, ανακοίνωσε χθες ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, μετά την υπογραφή σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και παρά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων.

Ο κ. Ντα Σίλβα δήλωσε ότι, αν και η κυβέρνηση είναι ανοικτή στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποσβέσουν το κόστος της μισθολογικής αύξησης, για την ώρα δεν μπορεί να υπάρξει μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την οποία απαιτούν οι επιχειρήσεις.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να αυξήσουν τις αποδοχές τους, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να επιβαρυνθούν με νέα δυσβάστακτα βάρη, τα οποία αδυνατούν να απορροφήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Αντόνιο Σαράιβα, επικεφαλής της Ενωσης Επιχειρήσεων της Πορτογαλίας.

Η κυβέρνηση, όμως, σχεδιάζει να αυξήσει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 600 ευρώ μέχρι το 2019.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή