Αυξημένο κονδύλι για τους πρόσφυγες

Αυξημένο κονδύλι για τους πρόσφυγες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Στα 17 δισ. ευρώ προϋπολογίζουν τα γερμανικά κρατίδια τα κονδύλια που θα δαπανήσουν το 2016 για να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων. Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες προανήγγειλε μειώσεις προνοιακών επιδομάτων για «άφραγκους υπηκόους Ε.Ε.». «Υπάρχει σαφής ανάγκη να αναλάβουμε νομοθετική δράση. Πρέπει να διασώσουμε τους δήμους από την υποχρέωση απεριόριστων παροχών σε άφραγκους ξένους από την Ε.Ε.», είπε η κ. Νάλες στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ». Αυτήν τη στιγμή, τα κοινωνικά επιδόματα προς άγαμους δικαιούχους στη Γερμανία βρίσκονται στα 400 ευρώ τον μήνα.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης Αρνσμπεργκ προχώρησαν, εν τω μεταξύ, σε απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων σε πρόσφυγες, λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα στους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με την εφημερίδα Neue Westfaelische.

Η Αυστρία εξάλλου επαναπροωθεί προς τη Σλοβενία εκατοντάδες ανθρώπους που δήλωσαν ψευδή εθνικότητα, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους χορηγηθεί άσυλο. Κάθε μέρα φθάνουν στην Καρινθία της νότιας Αυστρίας περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Δειγματοληπτικός έλεγχος των γλωσσικών δεξιοτήτων των νεοαφιχθέντων έδειξε πως έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που δεν μιλούν τη γλώσσα της χώρας από την οποία δηλώνουν ότι κατάγονται, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να σταλούν πίσω στη Σλοβενία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή