Γερμανός ΥΠΕΣ: Απαραίτητη η συνεργασία με ξένες υπηρεσίες ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας

Γερμανός ΥΠΕΣ: Απαραίτητη η συνεργασία με ξένες υπηρεσίες ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίας ασφαλείας ξένων χωρών είναι αναγκαία, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, στο απόηχο του συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Τη νέα χρονιά η κατάσταση θα παραμείνει πολύ σοβαρή» τόνισε ο ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί.

«Στο μέλλον θα βασιζόμαστε περισσότερο, σε σχέση με το παρελθόν, στη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών και την ανταλλαγή πληροφοριών» σημείωσε.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2015, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση δύο σιδηροδρομικών σταθμών στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας αφού έλαβε πληροφορίες ότι πρόσωπα από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.

Οι σταθμοί λειτούργησαν εκ νέου λίγες ώρες αργότερα και οι αρχές είπαν ότι δε γνωρίζουν καν εάν οι ύποπτοι αυτοί είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή