Αυστηρή προειδοποίηση Ε.Ε. προς Πολωνία για τον νόμο περί ΜΜΕ

Αυστηρή προειδοποίηση Ε.Ε. προς Πολωνία για τον νόμο περί ΜΜΕ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην επικυρώσει τον αμφιλεγόμενο νόμο που θέτει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση «υπό τον άμεσο έλεγχο» της κυβέρνησης καλεί τον Πολωνό πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούζνιεκς.

Σύμφωνα με τον Μούζνιεκς, ο νόμος, που ψηφίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά ακόμη δεν έχει επικυρωθεί από τον πρόεδρο, «θέτει, με ανησυχητικό τρόπο, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης δίνοντας στην τελευταία την εξουσία να διορίζει και να παύει τους διευθυντές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης».

Με βάση τον νόμο, τερματίζεται άμεσα η θητεία των διευθυντών της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και δίνεται στον υπουργό Οικονομικών η δυνατότητα να διορίζει και να παύει τους νέους διευθυντές. Το πλαίσιο υιοθετήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι δεν έγινε κάποια ευρεία συζήτηση γύρω από αυτό.

Σημειώνεται ότι ο Πολωνός πρόεδρος θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στις 18 του μηνός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή