ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Αγανάκτηση για τη συμπεριφορά ισραηλινών επιβατών της Aegean

aegean-thumb-large

Οι παλαιστινιακές αρχές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη διαμαρτυρία ισραηλινών επιβατών ελληνικής αεροπορικής εταιρίας που ανάγκασε δύο άνδρες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος επειδή (οι Ισραηλινοί) εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους. Οι παλαιστινιακές αρχές άσκησαν πίεση στην Αθήνα να τιμωρήσει αυστηρά αυτές τις "ρατσιστικές" ενέργειες, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

"Είμαστε αγανακτισμένοι για τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις τις οποίες υπέστησαν δύο Παλαιστίνιοι εκ μέρους του προσωπικού καμπίνας της (αεροπορικής εταιρίας) Aegean", η οποία "υποχώρησε στις πιέσεις των ισραηλινών επιβατών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σάεμπ Έρεκατ.

"Η φρικτή συμπεριφορά των ισραηλινών επιβατών θυμίζει τα χειρότερα χρόνια του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, κάτι που δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση εναντίον των Παλαιστινίων υπό το πρόσχημα της ασφάλειας", είπε.

"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει σθεναρά εναντίον αυτών των ρατσιστικών ενεργειών και ιδιαίτερα να καταβάλει αποζημίωση στους δύο παλαιστίνιους επιβάτες", είπε.

Δύο άνδρες, ένας Άραβας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από ένα αεροπλάνο της Aegean Airlines που θα τους μετέφερε από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ την Κυριακή, όταν ισραηλινοί επιβάτες εξέφρασαν ανησυχία για την παρουσία τους στο ίδιο αεροσκάφος, ανέφερε χθες η ελληνική αεροπορική εταιρία.

Η διαμαρτυρία, η οποία στην αρχή περιοριζόταν σε ορισμένα πρόσωπα, επεκτάθηκε σε 60 έως 70 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρία. Παρά την αντίθεση του κυβερνήτη, οι δύο επιβάτες κατέληξαν να αποβιβαστούν και να περιμένουν την επόμενη πτήση, ανέφερε η εταιρία.

Η εταιρία διευκρίνισε πως τους πρόσφερε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και τη μεταφορά τους μέχρι το αεροδρόμιο και πως "τους ευχαριστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία τους", καταλήγει το τηλεγράφημα του AFP