18 αιτούντες άσυλο στις επιθέσεις της Κολωνίας

18 αιτούντες άσυλο στις επιθέσεις της Κολωνίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους ιθύνοντες των εγκληματικών πράξεων που σημειώθηκαν στην Κολωνία τις τελευταίες ημέρες εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές ανάμεσα σε 32 υπόπτους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε, ενώ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης. Ο Πλάτε ανέφερε ότι τα άτομα που προσήχθησαν τέθηκαν υπό κράτηση από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεκαοκτώ αιτούντες άσυλο κατηγορούνται για μία σειρά από εγκληματικές ενέργειας. Η γερμανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε χθες ότι θα τιμωρήσει αυστηρά όσους μετανάστες διαπράττουν εγκλήματα.

Ο παραιτηθείς αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας σχολίασε ότι οι δράστες φέρονται να είναι «Αραβες ή από τη Βόρεια Αφρική», ενώ ο επικεφαλής της αστυνομικής ένωσης της περιφέρειας δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι «σίγουρα» βρίσκονταν πρόσφυγες ανάμεσά τους. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ έχουν καλέσει για σκληρότερες ποινές ενάντια στους αιτούντες άσυλο που παρεκκλίνουν από τον νόμο, σύμφωνα με ανεπίσημο έγγραφο εν όψει της συνάντησης των ηγετικών στελεχών του κόμματος στο Μάιντζ. Το έγγραφο ανέφερε ότι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση ή αντιμετωπίζουν δίκη θα πρέπει να θεωρούνται ακατάλληλοι για τη λήψη ασύλου. «Γιατί πρέπει οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν για τη φυλάκιση ξένων εγκληματιών» είπε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Εξάλλου, το έγγραφο του CDU καλεί για μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την απέλαση αιτούντων άσυλο με εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για αύξηση της παρακολούθησης από κυκλώματα ασφαλείας. Η Γερμανία έχει δεχθεί 1,1 εκατ. πρόσφυγες τον περασμένο χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί να εκφράζουν επιφυλάξεις για την πιθανότητα να ενταχθούν ομαλά. «Εάν επιβεβαιωθεί σύνδεση στις επιθέσεις και την άφιξη των μεταναστών, το CDU θα χάσει έδαφος στις επερχόμενες εκλογές» είπε ο αναλυτής της Eurasia, Μουτζαμπά Ραχμάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή