«Σπιτόγατος» ο δισεκατομμυριούχος Ντ. Τραμπ

«Σπιτόγατος» ο δισεκατομμυριούχος Ντ. Τραμπ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία πρέπει να είναι αποφασισμένοι ότι θα περάσουν ένα κομμάτι της ζωής τους μακριά από την οικογενειακή εστία, συνήθως σε φτηνά ξενοδοχεία μικρών πόλεων των ΗΠΑ. Οχι, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επειτα από σχεδόν κάθε του προεκλογική συγκέντρωση, ο δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης πηδά σε ένα από τα ιδιωτικά του αεροσκάφη ή ελικόπτερα, για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ώστε να κοιμηθεί στο κρεβάτι του, στον διακοσμημένο με μάρμαρο και επίχρυσα αξεσουάρ αμφιβόλου γούστου, Πύργο Τραμπ της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ο Τραμπ μίλησε σε έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αϊόβα, επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο στην πολιτεία και συμμετείχε σε μία ανοικτή συζήτηση με κατοίκους, πετώντας κάθε βράδυ πίσω στη Νέα Υόρκη για να «κοιμηθεί στο κρεβάτι του».

Ο Τεντ Κρουζ, αντίθετα, παρέμεινε για εβδομάδες στην κρίσιμη πολιτεία, συμμετέχοντας σε δεκάδες ανοικτές συζητήσεις και διοργανώνοντας διπλάσιο αριθμό συναντήσεων με πολίτες, από ό,τι ο Τραμπ. Οι διανυκτερεύσεις του Κρουζ είναι όλες κλεισμένες σε τοπικά ξενοδοχεία.

Η απόφαση του Τραμπ να επιστρέφει στην πολυτελή του νεοϋορκέζικη κατοικία του κάθε βράδυ προκαλεί δυσμενή σχόλια από βετεράνους προεκλογικών αναμετρήσεων, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα του κοστίσει ψήφους. Οι ψηφοφόροι σε Αϊόβα και Νιου Χάμσαϊρ, άλλωστε, αναζητούν την προσωπική επαφή με τους υποψηφίους, καθώς γνωρίζουν ότι ο ρόλος τους είναι σημαντικός στην επιλογή του προεδρικού υποψηφίου κάθε κόμματος, μιας και οι δύο αυτές πολιτείες διεξάγουν πρώτες τις προκριματικές τους εκλογές. Αν και ο Τραμπ παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις στο Νιου Χάμσαϊρ, ο Κρουζ τον έχει προσπεράσει στην Αϊόβα.

Ενώ ο Κρουζ θα περάσει την εβδομάδα αυτή «οργώνοντας» το Νιου Χάμσαϊρ με λεωφορείο, επισκεπτόμενος πολλές μικρές κωμοπόλεις και συναντώντας ψηφοφόρους σε εστιατόρια, πιτσαρίες και σχολεία, ο Τραμπ αρκέστηκε να μιλήσει σε δύο πόλεις, για να πετάξει το βράδυ στη Νέα Υόρκη και το κρεβάτι του.

Εργασιακά ζητήματα

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της τακτικής του, λέγοντας ότι πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο του στο Μανχάταν κάθε πρωί, για να διαχειρισθεί εργασιακά ζητήματα, όπως τη διαχείριση της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων του. «Η μέθοδος αυτή με βολεύει πολύ. Για τα μικρά αεροδρόμια χρησιμοποιώ το ελικοφόρο Cessna Citation X, ενώ για τα μεγαλύτερα, το Boeing 757, που διαθέτει και μεγάλο κρεβάτι» είπε ο Τραμπ. «Ο Ντόναλντ είναι σπιτόγατος. Θέλει το βράδυ να είναι στον καναπέ του, βλέποντας τηλεόραση και τρώγοντας μπέργκερ» λέει ο πρώην σύμβουλός του, Ρότζερ Στόουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή