Παράταση ελέγχων αποφάσισε η Δανία

Παράταση ελέγχων αποφάσισε η Δανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ. Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να παρατείνει για 20 ημέρες τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία. Αρχικά είχε εφαρμόσει για 20 ημέρες τους προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία κατόπιν παρόμοιου μέτρου που είχε υιοθετήσει η γειτονική της Σουηδία. «Εγινε η αποτίμηση ότι υπάρχει ακόμη κίνδυνος ένας μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών να συγκεντρωθεί στη Δανία», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου. Στο μεταξύ, επικρίσεις από ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Venstre δέχθηκε χθες η αμφιλεγόμενη πρόταση για κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων αξίας (χρημάτων και κοσμημάτων) από πρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν μόνοι τους. «Δεν είναι μόνον ζήτημα πολιτικής ή ανθρωπισμού, διακυβεύεται η διεθνής υπόληψη της Δανίας», έγραψε στην εφημερίδα Berlingske η ομάδα των δέκα βουλευτών.

Σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, πάντως, συνεχίζεται η εκδήλωση ρατσιστικών φαινομένων. Στην Αυστρία, ιδιοκτήτρια μπαρ απαγόρευσε την είσοδο «σε όλους τους αιτούντες άσυλο» έπειτα από υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον πελατών της. Η Κάριν Σίμπρεχτ Γιάνις, στην οποία ανήκει το Τσάρλις Μπαρ στη γραφική λουτρόπολη Μπαντ Ισλ, εξήγησε πως έλαβε την απόφαση μετά τις συστηματικές παρενοχλήσεις γυναικών πελατών από άνδρες μετανάστες. Στη Φινλανδία παραστρατιωτικές ομάδες με σύμβολα των Βίκινγκ και τη σημαία της χώρας στις στολές τους έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μικρές πόλεις της χώρας, για να προστατεύσουν τους γηγενείς από τους πρόσφυγες, προκαλώντας ανησυχία σε κυβέρνηση και αστυνομία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή