Η μεταναστευτική πολιτική ανησυχεί τους Γερμανούς

Η μεταναστευτική πολιτική ανησυχεί τους Γερμανούς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BEΡΟΛΙΝΟ. Αμφιβολία για την ικανότητα της χώρας τους να αντεπεξέλθει απέναντι στην πίεση της πρωτοφανούς μεταναστευτικής ροής και φόβο για τους πρόσφυγες φέρεται να αισθάνονται οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες, ύστερα από τις επιθέσεις και ληστείες κατά γυναικών στους δρόμους της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως έδειξαν δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες.

Δημοσκόπηση του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF αποκαλύπτει ότι το 60% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό των νέων αφίξεων, ο οποίος άγγιξε το 1,1 εκατομμύριο μέσα στο 2015. Οι επιθέσεις στην Κολωνία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της άποψης, εφόσον το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο ήταν μόλις 46%. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.203 άτομα, την περίοδο 12-14 Ιανουαρίου. Το 56% δηλώνει απογοητευμένο με τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε αντίθεση με το 49% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο. Επτά στους δέκα Γερμανούς εξέφρασαν την άποψη πως η μεγάλη μεταναστευτική ροή θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας. Κατακόρυφα αυξήθηκε, επίσης, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι οι πολιτισμικές αξίες της Γερμανίας βρίσκονται υπό απειλή, λόγω της άφιξης των προσφύγων. Από το 33% του Οκτωβρίου, σήμερα η άποψη αυτή υποστηρίζεται από το 42% των ερωτηθέντων.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας DeutschlandTrend για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD υποδεικνύει ότι το 51% των Γερμανών δεν θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο αριθμό προσφύγων, παρά τις δεσμεύσεις της Μέρκελ. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πρόσφυγες προκαλούν φόβο, σε αντιπαραβολή με το 50% που δεν υποστηρίζει αυτή την άποψη. Στην εν λόγω δημοσκόπηση συμμετείχαν χίλια άτομα από τις 12 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες γυναίκες υπέστησαν παρενόχληση και έπεσαν θύματα ληστείας έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας από άνδρες κυρίως αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής. Ο αριθμός των καταγγελιών για εγκληματικές ενέργειες έφτασε τις 652 την Πέμπτη, από τις οποίες οι 331 σχετίζονται με σεξουαλικά εγκλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT