Περιορίζονται σημαντικά οι άμαξες του Σέντραλ Παρκ

Περιορίζονται σημαντικά οι άμαξες του Σέντραλ Παρκ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχημα τα νέα για τους ρομαντικούς. Οι ιππήλατες άμαξες του Σέντραλ Παρκ, μετά την υπογραφή συμφωνίας των δημοτικών αρχών και των εκπροσώπων των αμαξάδων, πρόκειται να μειωθούν σημαντικά. Η συμφωνία, εξάλλου, προβλέπει και την ανοικοδόμηση στάβλου μέσα στο μεγαλύτερο πάρκο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ειδικότερα η συμφωνία προβλέπει τη μείωση των αλόγων που χρησιμοποιούνται, κατά το πλείστον, για βόλτες των επισκεπτών της Νέας Υόρκης, από 220 σε 95 μέχρι το 2018. Πρόκειται για μία σημαντική μείωση, η οποία αναμένεται να απαλύνει τον μόνιμο πολιτικό πονοκέφαλο του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος του Μεγάλου Μήλου είχε δεσμευθεί ότι δεν θα επέτρεπε τη συνέχιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, επιβάλλεται η κατασκευή νέου στάβλου ικανού να στεγάσει 75 άλογα, η ανοικοδόμηση του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2018. Επίσης, είκοσι ακόμα άλογα θα χρησιμοποιούνται περιστασιακά ώστε να έχουν χρόνο να αναπαύονται.

Τώρα μένει να εγκριθεί η συμφωνία από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι το οποίο έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άμαξες της Νέας Υόρκης βρίσκονται, εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο των φιλοζωικών οργανώσεων, που στηρίξαν τον δήμαρχο Ντε Μπλάζιο στην προεκλογική του εκστρατεία δαπανώντας περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια σε μία συντονισμένη επίθεση εναντίον της αντιπάλου του από το Δημοκρατικό Κόμμα, Κριστίν Κουίν. Και, ως φαίνεται, οι φιλοζωικές οργανώσεις εξακολουθούν να χρηματοδοτούν τις πολιτικές προσπάθειες του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

O Ντε Μπλάζιο, όμως, ακόμα και πριν λάβει τη βοήθεια από τις φιλοζωικές οργανώσεις, συμφωνούσε ότι τα άλογα δεν έχουν καμία θέση στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης. Πολλές φορές έχουν γίνει ατυχήματα με άλογα και αυτοκίνητα.

«Χρυσωρυχείο»

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι κάτοικοι της αμερικανικής μητρόπολης επιθυμούν να αποχαιρετήσουν διά παντός αυτό το σύμβολο της πόλης. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι για τους επαγγελματίες του τομέα, οι ιππήλατες άμαξες της Νέας Υόρκης είναι ένα πραγματικό «χρυσωρυχείο», καθώς οι τουρίστες πληρώνουν ακόμα και 255 δολάρια (234 ευρώ) για μία βόλτα 45 λεπτών στο Σέντραλ Παρκ.

Δημοτικοί αξιωματούχοι, πάντως, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη χρηματοδότηση του καινούργιου στάβλου, που θα είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται για τα ζώα των αμαξών στο Σέντραλ Παρκ, όπως λένε ιστορικοί του πάρκου.

Ταυτόχρονα, η συμφωνία προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων-ταξί κάτω από την 85η οδό. Κάποιοι ιδιοκτήτες αυτών των ποδήλατων-ταξί υποστηρίζουν ότι η νέα περιοριστική πολιτική θα τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς οι περισσότεροι πελάτες τους είναι τουρίστες που μετακινούνται στον νότιο τομέα του πάρκου, κοντά στο Κολόμπους Σερκλ.

Eνας οδηγός τέτοιου ποδήλατου-ταξί, ο Ρίτσαρντ Κοστέλα, λέει ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των ποδηλάτων ταξί είναι απλώς μία προσπάθεια να «χρυσώσουν» το χάπι για τους αμαξάδες.

1η Ιουνίου οι περιορισμοί

Από την 1η Ιουνίου οι ιππήλατες άμαξες θα περιοριστούν αποκλειστικά στο Σέντραλ Παρκ και η κατασκευή του στάβλου θα εξαλείψει την ανάγκη μετακίνησης στους πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους του Μεγάλου Μήλου. Σήμερα, οι στάβλοι βρίσκονται στο δυτικό Μανχάταν. Επίσης, οι αμαξάδες και τα άλογα δεν θα μπορούν να εργάζονται επί περισσότερες από εννέα ώρες ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή