Σάρα Πέιλιν υπέρ Ντόναλντ Τραμπ

Σάρα Πέιλιν υπέρ Ντόναλντ Τραμπ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σάρα Πέιλιν, πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας και υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τo 2008, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενισχύοντας έτσι τη δυναμική του, λίγες μόνον ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της Αϊόβα.

«Είστε έτοιμοι για έναν ηγέτη που θα κάνει και πάλι τις ΗΠΑ σπουδαίες; Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ», είπε η Πέιλιν, απευθυνόμενη προς το συγκεντρωμένο πλήθος οπαδών κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τέρι Μπράντσταντ είχε δηλώσει ότι ελπίζει να χάσει ο Τεντ Κρουζ την εκλογική μάχη της πολιτείας.

Eνώ η Πέιλιν διακήρυττε την υποστήριξή της στον υποψήφιο, ο Τραμπ στεκόταν δίπλα της χαμογελαστός. Βέβαια, επί του παρόντος, παραμένει άγνωστο κατά πόσον η στήριξη αυτή θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την πορεία του Τραμπ. Στην πολιτεία της Αϊόβα, ωστόσο, όπου η Πέιλιν με προσοχή οικοδόμησε τα περασμένα χρόνια ένα δίκτυο υποστηρικτών, ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύτιμο εφόδιο. Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η στήριξή της θα δράσει ως ασπίδα έναντι του Τεντ Κρουζ και θα αποτελέσει πόλο έλξης κυρίως για τις ψήφους των ευαγγελικών. Επίσης, η Σάρα Πέιλιν πιθανότατα θα ενισχύσει τη δημοσιογραφική κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια, ως αστέρας των ριάλιτι, είναι εξοικειωμένη να παίζει με τις τηλεοπτικές κάμερες. Αλλωστε, έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί ότι ασχολείται περισσότερο με τις ευκαιρίες φωτογράφισης παρά με την ουσία.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο γιος της Πέιλιν συνελήφθη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία έπειτα από καυγά με τη σύντροφό του. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο Τρακ Πέιλιν φέρεται να ακούμπησε μία καραμπίνα στο κεφάλι του απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Ο Τρακ, 26 ετών σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος γιος της Πέιλιν αλλά και βετεράνος του στρατού, με υπηρεσία στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το επεισόδιο έλαβε χώρα στο σπίτι της Πέιλιν στην Ουάσιλα της Αλάσκας. Η σύντροφός του κάλεσε την άμεση δράση και ανέφερε ότι ένας άνδρας τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και ότι υπήρχε και κάποιο όπλο. Λίγο αργότερα ένας άνδρας τηλεφώνησε στην άμεση δράση και, αφού συστήθηκε ως Τρακ Πέιλιν, είπε ότι η γυναίκα που είχε καλέσει προηγουμένως ήταν μεθυσμένη. Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του συμβάντος, προσπάθησαν να κάνουν ερωτήσεις στον Πέιλιν, ο οποίος «δεν απαντούσε, δεν ήταν συνεργάσιμος και ήταν επιθετικός». Λόγω της εριστικότητάς του, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να του βάλουν χειροπέδες. Στη συνέχεια, βρήκαν τη σύντροφό του, στον όροφο του σπιτιού, κρυμμένη κάτω από ένα κρεβάτι. «Ηταν σαφώς σοκαρισμένη και είχε ένα τραύμα στο κεφάλι», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Το ζευγάρι τσακωνόταν ολόκληρο το βράδυ λόγω της επικοινωνίας της γυναίκας με κάποιον παλιό της φίλο.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση της γυναίκας, ο Πέιλιν τη γρονθοκόπησε στο κεφάλι, κοντά στο αριστερό της μάτι και, όταν αυτή ξάπλωσε στο πάτωμα και κουλουριάστηκε σε εμβρυϊκή στάση, την κλότσησε στο δεξί της γόνατο.

Στη συνέχεια, πέταξε το κινητό της τηλέφωνο μακριά. Η γυναίκα πήγε και το πήρε και, όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέιλιν να έχει κολλήσει την καραμπίνα στο πρόσωπό του και να φωνάζει: «Πιστεύεις ότι δεν θα το κάνω;». Εντρομη η γυναίκα, ανέβηκε στον όροφο και κρύφτηκε κάτω από ένα κρεβάτι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή