Τηλεφωνικές φάρσες για βόμβες στο Παρίσι

Τηλεφωνικές φάρσες για βόμβες στο Παρίσι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών υποχρεώσαν χθες τις Αρχές του Παρισιού να εκκενώσουν πέντε πρότυπα λύκεια σε εύπορες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας. Ταυτόχρονες ανώνυμες τηλεφωνικές κλήσεις χθες το μεσημέρι προειδοποίησαν ότι θα εκραγούν βόμβες εντός λίγων λεπτών στα λύκεια Ερρίκος Δ΄, Λουδοβίκος ο Μέγας, Φενελόν, Κοντορσέ, Μοντέν και Καρλομάγνος.

Οι διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων ζήτησαν από τους μαθητές να εγκαταλείψουν τις τάξεις και να κατευθυνθούν στα προαύλια, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας ερευνούσαν τα κτίρια με τη βοήθεια σκύλων εκπαιδευμένων στην ανίχνευση εκρηκτικών. Κανένας εκρηκτικός μηχανισμός δεν εντοπίσθηκε από τις έρευνες. Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, με 130 νεκρούς.

Ανάλογες κλήσεις-φάρσες πραγματοποιήθηκαν, όμως, και στην αντίπερα όχθη της Μάγχης. Στη Μεγάλη Βρετανία, 14 σχολεία σε Λονδίνο, Μπέρμινχαμ, Κορνουάλη και Ντέβον δέχθηκαν και αυτά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βομβών, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι επρόκειτο για φάρσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή