Μέρκελ: Αμεση εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό

Μέρκελ: Αμεση εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατόν, της συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτησε την Παρασκευή η Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη για πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Μιλήσαμε για το ζήτημα των προσφύγων φυσικά, σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί επειγόντως, διότι έχουμε ανάγκη (να σημειωθεί) πρόοδος», ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Η Ιταλία εγείρει εμπόδια στο σχέδιο της Ε.Ε. να προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή της να μειώσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τα κράτη – μέλη.

Αλματώδης αύξηση του πληθυσμού στη Γερμανία

Ο πληθυσμός της Γερμανίας εκτιμάται πως μεγεθύνθηκε το 2015 κατά περίπου 700.000 ανθρώπους, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς η μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών υπερκάλυψε την αύξηση των θανάτων, καταδεικνύουν τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (destatis).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε το 2015 στα 81,9 εκατομμύρια, από 81,2 εκατομμύρια το 2014. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί μετά το 1992.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία εξήγησε ότι πέρυσι έφθασαν στη χώρα τουλάχιστον 900.000 περισσότεροι άνθρωποι από εκείνους που την εγκατέλειψαν. Αυτό υπερκάλυψε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας — τη διαφορά μεταξύ του αριθμού των γεννήσεων και των θανάτων, που εκτιμάται ότι κυμάνθηκε από 190.000 ως 215.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή