Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην χερσόνησο του Σινά, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πρώτη επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής, μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο χτύπησε ένα περιπολικό καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στην περιοχή Ραφά, στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπαν αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματικός του στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης σε παρόμοια επίθεση στο βόρειο Σινά, πρόσθεσαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά η περιοχή είναι κέντρο δράσης του ΙΚ, το οποίο επιτίθεται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή από την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013 από τον στρατό. Το ΙΚ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις του αποτελούν αντίποινα για την δίωμη των υποστηρικτών του Μόρσι από την κυβέρνηση η οποία είπε ότι έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και φυλακίσει χιλιάδες.

Οι αρχές είπαν ότι εκατοντάδες αστυνομικών και στρατιωτών έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κυρίως στο βόρειο Σινά από το 2013.

Η πτέρυγα του ΙΚ στην Αίγυπτο έχει επίσης δηλώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τοποθέτηση βόμβας σε ρωσικό αεροπλάνο τον Οκτώβριο όπου σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες (224 άτομα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή