ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Κρουζ για απάτη και ζητά ακύρωση των εκλογών της Αϊόβα

tramp1

Μετά από σειρά υπαινιγμών για μια ολόκληρη ημέρα, ο Ντ. Τραμπ κατηγόρησε ευθέως την Τετάρτη τον Τεντ Κρούζ για «κλοπή» της νίκης στη Αϊόβα και ζήτησε επανακαταμέτρηση. The State of Iowa should disqualify Ted Cruz from the most recent election on the basis that he cheated- a total fraud!

«Η πολιτεία της Αϊόβα θα πρέπει να ακυρώσει τη νίκη του Κρουζ στις εκλογές επειδή έκλεψε – απόλυτη απάτη!» ήταν η τελευταία ανάρτηση του Τραμπ στο Twiter την Τετάρτη. 

«Λόγω της απάτης που διαπράχθηκε από πλευράς Κρουζ στις εκλογές της Αϊόβα θα πρέπει ή να γίνουν νέες εκλογές ή να μηδενιστεί ο Κρουζ» είχε γράψει νωρίτερα. «Ο Τεντ Κρουζ δεν κέρδισε την Αϊόβα, την έκλεψε. Γι' αυτό τον λόγο όλες οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω και γι'' αυτό πήρε περισσότερες ψήφους απ' ότι αναμενόταν. Κακός!»

Ο Τραμπ τερμάτισε δεύτερος στην Αϊόβα, παρά το γεγονός ότι προηγείτο στις δημοσκοπήσεις επί μήνες. Αμέσως μετά την ήττα του ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε να αποδέχεται την ήττα του, ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους και μιλώντας ευγενικά για τον Κρουζ. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν άξιζε τον κόπο να ξοδέψει τα λεφτά του για έναν προεκλογικό αγώνα ο οποίος δεν εκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους και σε μία συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ άφησε τους πρώτους υπαινιγμούς περί απάτης του Κρουζ.

Ο Τραμπ βασίζει τις κατηγορίες του σε αναφορές ότι βοηθοί και συνεργάτες του Κρουζ, μεταξύ των οποίων ο Βυλευτής Στιβ Κίνγκ της Αϊόβα, πόσταραν στο Twitter την ψευδή πληροφορία ότι ο Μπεν Κάρσον αποσύρθηκε από την κούρσα, ενώ η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το σενάριο Τραμπ, κάποιοι από τους ψήφους του Κάρσον πήγαν στον Κρουζ.