Συσπείρωση υποψηφίων κατά Ρούμπιο

Συσπείρωση υποψηφίων κατά Ρούμπιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΕΝΤΦΟΡΝΤ. Η άνιση εμφάνιση του Μάρκο Ρούμπιο, αγαπημένου του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου, στο ντιμπέιτ των υποψηφίων του κόμματος για το χρίσμα, έχει ενθαρρύνει μια τριάδα κυβερνητών που ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανασχέσει την ορμητική του άνοδο στην εκστρατεία. Πάντως όλος αυτός ο πολυπρόσωπος εμφύλιος στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αναμένεται να αφήσει ένα αλληλοσπαρασσόμενο τοπίο και κανέναν εκλεκτό του κομματικού κατεστημένου που θα μπορούσε σαφώς να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία των Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ.

Στην καρδιά της σύγκρουσης, μεταξύ του Ρούμπιο με τους Κρις Κρίστι, Τζον Κασίς και Τζεμπ Μπους, είναι το ερώτημα κατά πόσον ο γερουσιαστής της Φλόριντα έχει την απαραίτητη εμπειρία. Ο Κρίστι και οι άλλοι κυβερνήτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τον Λευκό Οίκο στη σημερινή αναμέτρηση στο Νιου Χαμσάιρ, την πρώτη κανονική προκριματική αναμέτρηση για να συγκεντρώσουν εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος. Αν δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικά ποσοστά, όλοι τους θα υποστούν πιέσεις να εγκαταλείψουν την κούρσα από τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση γύρω από έναν και μοναδικό υποψήφιο, ικανό να αμφισβητήσει τους Τραμπ και Κρουζ, τους δύο πρώτους δηλαδή της Αϊόβας.

Ο Τραμπ είχε ένα σαφές προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις πριν από την Αϊόβα, αλλά τελικά ο Κρουζ ήταν αυτός που επικράτησε στη συγκεκριμένη πολιτεία. Η προοπτική να κερδίσει το χρίσμα ένας εκ των δύο έχει κινητοποιήσει τα στελέχη του κόμματος που αναμένεται να θορυβηθούν περαιτέρω αν δεν υπάρξει ούτε απόψε ένα σαφές φαβορί του κατεστημένου. Ο Ρούμπιο φάνηκε να παίρνει κεφάλι τερματίζοντας τρίτος στην Αϊόβα, αλλά δεν πήγε καλά στο τελευταίο ντιμπέιτ, όπου δεν κατάφερε να πείσει για τις αρετές και την εμπειρία του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή