Βομβιστική επίθεση κατά τουρκικών εφημερίδων

Βομβιστική επίθεση κατά τουρκικών εφημερίδων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Επίθεση με πυρά όπλων και βόμβες μολότοφ δέχθηκαν χθες τα γραφεία δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων της Τουρκίας, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πίσω από την ενέργεια κρύβονται μαχητές του κουρδικού PKK.

Ομάδα πέντε μασκοφόρων πέταξε χθες τα ξημερώματα βόμβες μολότοφ στην είσοδο της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» στη συνοικία Μπαϊραμπασά της Πόλης, προτού ανοίξουν πυρ κατά της πρόσοψης του κτιρίου με πολεμικά όπλα.

Μία ώρα αργότερα, άλλη ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Γενί Ακίτ» στη συνοικία Κουτσουκτσεκμετσέ, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο. Πυρκαγιές προκλήθηκαν στα κτίρια και των δύο εφημερίδων, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Την ευθύνη των επιθέσεων απέδωσε χθες στο PKK ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλούς.

«Καταδικάζω με μεγάλη έμφαση τις αποτρόπαιες επιθέσεις στη “Γενί Σαφάκ” και τη “Γενί Ακίτ”, από μέλη γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης», είπε ο κ. Κουρτουλούς, υπονοώντας προφανώς το PKK.

Οι δύο ημερήσιες εφημερίδες πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα και στηρίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, οι οποίες έχουν στοιχίσει τους τελευταίους μήνες τη ζωή δεκάδων αμάχων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή