Ομπάμα: Ο Τραμπ δεν πρόκειται να γίνει πρόεδρος

Ομπάμα: Ο Τραμπ δεν πρόκειται να γίνει πρόεδρος

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Επίθεση με στόχο τον πρωτοπόρο της κούρσας για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι εκτιμά πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα εκλεγεί πρόεδρος.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο κ. Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος. Ο λόγος της πεποίθησής μου αυτής είναι ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό και πιστεύω ότι συνειδητοποιούν ότι η προεδρία είναι σοβαρή δουλειά. Δεν έχει τίποτα να κάνει με την τηλεόραση ή τις εκπομπές τύπου ριάλιτι. Δεν είναι προώθηση προϊόντων, ούτε και μάρκετινγκ. Είναι σκληρή δουλειά», είπε ο κ. Ομπάμα μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καλιφόρνια.

Στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου απήντησε με περιφρονητικό ύφος ο Τραμπ, λέγοντας: «Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει τόσο κακή δουλειά στην προεδρία, που μας οδήγησε προς τα πίσω. Η κριτική από τον εν ενεργεία πρόεδρο αποτελεί μεγάλο κομπλιμέντο».

Τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, ο Τραμπ συγκέντρωσε εκ νέου τα πυρά των ανθυποψηφίων του, με τον γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ, να τον κατηγορεί για υπερβολικά προοδευτικές θέσεις.

«Καλώ τους Αμερικανούς να μην προσφέρουν το χρίσμα σε έναν υποψήφιο ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση σε όλη του τη ζωή», είπε ο Τεντ Κρουζ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην κωμόπολη Αντερσον της Νότιας Καρολίνας.

Ο Τραμπ συνεχίζει να εμφανίζει σημαντικό προβάδισμα στις σφυγμομετρήσεις ενόψει των προκριματικών εκλογών στη Νότια Καρολίνα, με δημοσκόπηση του CNN να του δίνει 38% των ψήφων, έναντι 22% για τον Τεντ Κρουζ.

Παρά τη μεγάλη διαφορά, όμως, ο Τραμπ κάλεσε χθες τους οπαδούς του να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Πρέπει να πάτε να ψηφίσετε. Μην υποθέσετε ότι επειδή είμαστε πρώτοι δεν είναι ανάγκη να ψηφίσετε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Μπιούφορτ της Ν. Καρολίνας.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών να χάσουμε πολλές από τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας, εάν ο Ομπάμα διορίσει έναν ακόμη αριστερό δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο», είπε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της συντηρητικής πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θέλει έναν τέτοιο διορισμό να ακυρώνει τις προσπάθειες ανατροπής παλαιότερων «αριστερών» αποφάσεων του οργάνου για την άμβλωση, την υγειονομική περίθαλψη και το μεταναστευτικό.

Τα σχέδια της αντιπολίτευσης να παρεμποδίσει τη διαδικασία έγκρισης νέου ανώτατου δικαστή καταδίκασε ο πρόεδρος Ομπάμα, καλώντας τους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες να «κάνουν τη δουλειά τους», εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας την πρότασή του για αντικαταστάτη του εκλιπόντος Αντονίν Σκαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή