Διαδήλωση Σλοβένων κατά κέντρου υποδοχής στη Λιουμπλιάνα

Διαδήλωση Σλοβένων κατά κέντρου υποδοχής στη Λιουμπλιάνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες Σλοβένοι διαδήλωσαν κατά του κέντρου υποδοχής προσφύγων στα περίχωρα της Λιουμπλιάνα.

Η παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών, καθιστά τη συγκέντρωση αυτή ως τη μαζικότερη από τον Οκτώβριο, όταν και υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις στην χώρα για την εισροή των προσφύγων – μεταναστών στα σλοβενικά εδάφη.

Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα μίας οργάνωσης και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροδεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) έλαβε χώρα ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Την κινητοποίηση προκάλεσε η ανακοίνωση των αρχών σχετικά με τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα παλιό κατάστημα κοντά στο Κρανζ, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα.

Το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Slovenija μετέδωσε ότι περισσότεροι από 3000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος κρατώντας σημαίες της Σλοβενίας και πανό όπου αναγράφονταν τα συνθήματα «κέντρο για τους πρόσφυγες, όχι ευχαριστώ» ή «το καθήκον όλων των πατριωτών είναι να υπερασπίζονται την χώρα ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση».

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο μπροστά από το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή