ΚΟΣΜΟΣ

Εκκληση Πάπα: Ανοίξτε τα σύνορα και τις καρδιές σας

Εκκληση Πάπα: Ανοίξτε τα σύνορα και τις καρδιές σας

Εκκληση προς τα έθνη να "ανοίξουν τις καρδιές και τις πόρτες τους" στους μετανάστες έκανε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι όσοι περιμένουν μπροστά στα κλειστά σύνορα, μέσα στο κρύο και στην βροχή, νιώθουν εξόριστοι και εγκαταλελειμένοι από τον Θεό.

"Πόσοι από τους αδελφούς μας ζουν αυτές τις μέρες την πραγματική και δραματική κατάσταση της εξορίας, μακριά από τις πατρίδες τους… Στα μάτια τους έχουν ακόμα τα ερείπια των σπιτιών τους" είπε ο Πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. " Ολοι έχουν τον φόβο στην καρδιά τους και πολλοί έχουν και τον πόνο της απώλειας αγαπημένων τους…"

Μιλώντας κυρίως εκτός κειμένου, ο Πάπας είπε ότι οι μετανάστες υποφέρουν εκτεθειμένοι στο κρύο, χωρίς τροφή και χωρίς προοπτική να περάσουν από τα κλειστά σύνορα. "Δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι" είπε χαρακτηριστικά και επαίνεσε "τις χώρες και τους ηγέτες που ανοίγουν τις καρδιές και τις πόρτες τους".

"Πώς είναι δυνατόν να υποφέρουν τόσο αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά; Βρίσκονται στα σύνορα επειδή τόσες πόρτες και τόσες καρδιές είναι κλειστές!" είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Σημειώνεται ότι στις δύο μικρές ενορίες του Βατικανού φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων.