Απαγόρευση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία

Απαγόρευση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η Γερμανία προχώρησε στην απαγόρευση μιας νεοναζιστικής οργάνωσης με το όνομα «Τρομοκρατικό πλήρωμα Ασπροι Λύκοι», αφότου η αστυνομία πραγματοποίησε χθες επιδρομές σε δέκα γερμανικά κρατίδια. Οι Αρχές κατάσχεσαν όπλα, προπαγανδιστικά φυλλάδια και σκληρούς δίσκους, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα αρχικά της ομάδας είναι WWT από το «Weisse Woelfe Terrorcrew». «Είναι μια νεοναζιστική οργάνωση που διασπείρει ανοικτά μίσος εναντίον της χώρας, της κοινωνίας, των ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις, των μεταναστών και της αστυνομίας μας. Η ομάδα υιοθετεί ανοικτά τις αξίες του εθνικοσοσιαλισμού και επιθυμεί μια δικτατορία βασισμένη σε αυτό το μοντέλο», είπε ο υπουργός.

Η WWT δραστηριοποιείται σε ολόκληρη τη Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Τα μέλη της έχουν θεαθεί να κρατούν πανό με το σύνθημα «Εθνικοσοσιαλισμός με κάθε μέσο». Ο Ντε Μεζιέρ αποκάλεσε την απαγόρευση της οργάνωσης «ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού και ένα ακόμη βήμα κατά της διασποράς μίσους στη Γερμανία». Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2008 ως λέσχη οπαδών του ακροδεξιού σκίνχεντ συγκροτήματος Weisse Woelfe και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ομάδα που προωθούσε την ακροδεξιά βία. Συχνά τα μέλη της χαιρετούσαν ναζιστικά φωνάζοντας «Sieg Heil».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή