Ν. Αναστασιάδης: Οι εκλογές δεν επιβραδύνουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Ν. Αναστασιάδης: Οι εκλογές δεν επιβραδύνουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διέψευσε ότι υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, στις 23 Μαϊου, σχολιάζοντας δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον, ότι τον Μάιο θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και συνολική διευθέτηση έως το τέλος του χρόνου.

«Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει επιβράδυνση λόγω των εκλογών, το κάνουν για να καλύψουν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με τις αρχές δικαίου» απάντησε ο κ. Αναστασιάδης σε ερώτηση εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου υποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές.

Αναφορικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιτυχία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Αλίμονο αν δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας και επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Καμμένος: H Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Λευκωσία για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου.

Σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την εξέλιξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και στηρίζει τις προσπάθειες για βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά δίκαια.

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κυπριακό λαό για την έξοδο από το μνημόνιο, η οποία, όπως είπε, επιτεύχθηκε με σκληρούς αγώνες.

«Φαίνεται πως μέχρι το Πάσχα, ή λίγες μέρες μετά το Πάσχα, και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κύπρο στην έξοδο από τη θλιβερή αυτή εποχή που ζήσαμε και θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα έρθει πάλι η ανάπτυξη και το χαμόγελο» είπε ο κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή