ΚΟΣΜΟΣ

Ομαδικός τάφος εκτελεσμένων βρέθηκε στην Παλμύρα

damages-to-t

Ένας ομαδικός τάφος που περιέχει τις σορούς 42 αμάχων και στρατιωτικών που εκτελέσθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα της Συρίας που ανακατελήφθη από τον στρατό, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, ενώ το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε την είδηση κάνοντας λόγω για περίπου 40 σορούς.

"Ο στρατός ανακάλυψε χθες (Παρασκευή) το πρωί έναν ομαδικό τάφο που περιείχε τις σορούς 24 αμάχων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και 18 στρατιωτικών", διευκρίνισε η συριακή πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια, τα θύματα –"στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες καθώς και μέλη των οικογενειών τους"– είχαν "είτε αποκεφαλιστεί είτε τουφεκιστεί" από τους τζιχαντιστές που είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη επί δέκα μήνες.

Οι σοροί "μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Χομς και ορισμένες αναγνωρίσθηκαν", πρόσθεσε η πηγή.

Το SANA μετέδωσε ότι ο ομαδικός τάφος περιείχε τις σορούς πολλών γυναικών και παιδιών, ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική άκρη της Παλμύρας και πολλά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τις σορούς αξιωματικών και μελών των οικογενειών τους που εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές αφού κατέλαβαν την πόλη πέρυσι τον Μάιο.

"Το ΙΚ εκτέλεσε συνολικά τουλάχιστον 280 ανθρώπους στο διάστημα που είχε υπό την κατοχή του την Παλμύρα", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.