Η κ. Τραμπ «βγαίνει μπροστά»

Η κ. Τραμπ «βγαίνει μπροστά»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, τη Δευτέρα, η 45χρονη Μελάνια Τραμπ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε πραγματοποιήσει άλλη δημόσια εμφάνιση. Η 45χρονη, πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, έσπευσε σε βοήθεια του συζύγου της, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ του ενόψει των χθεσινών προκριματικών εκλογών στο Ουισκόνσιν, καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τον Τραμπ να υστερεί απέναντι στον εσωκομματικό του αντίπαλο, τον υπερσυντηρητικό Τεντ Κρουζ.

«Νιώθω πολύ υπερήφανη γι’ αυτόν. Εργάζεται πολύ σκληρά. Είναι γλυκός. Είναι καλόκαρδος. Είναι σκληρός. Είναι ευφυής. Είναι ειδήμων στο να μεταδίδει το μήνυμά του. Είναι σπουδαίος διαπραγματευτής. Είναι φιλαλήθης. Είναι μεγάλος ηγέτης. Είναι δίκαιος. Οπως γνωρίζετε, αν του επιτεθεί κάποιος, αμύνεται χτυπώντας δέκα φορές πιο δυνατά. Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι –άνδρας ή γυναίκα– θα σου φερθεί δίκαια», είπε η Μελάνια Τραμπ.

Τον περασμένο μήνα, η Μελάνια βρέθηκε –άθελά της– στο μάτι του προεκλογικού κυκλώνα, όταν ρεπουμπλικανική τοπική οργάνωση στο Τέξας κυκλοφόρησε φυλλάδιο, ενόψει των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία, το οποίο αναπαρήγαγε φωτογραφία του 2000 με τη σύζυγο του Τραμπ να βρίσκεται ξαπλωμένη, γυμνή και δεμένη με χειροπέδη σε χαρτοφύλακα. Η φωτογράφιση εκείνη, για λογαριασμό του περιοδικού GQ, είχε γίνει δύο χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Τραμπ στο εσωτερικό του ιδιωτικού αεροσκάφους του μεγιστάνα. Το φυλλάδιο έγραφε αντί λεζάντας: «Γνωρίστε την Μελάνια Τραμπ, την επόμενη Πρώτη Κυρία σας, ή θα μπορούσατε να στηρίξετε τον Τεντ Κρουζ την Τρίτη».

Ο Τραμπ είχε απαντήσει τότε παραβάλλοντας σε μήνυμά του στο Twitter φωτογραφίες της ευειδούς συζύγου του με τη διόλου κολακευτική εικόνα της συζύγου του Τεντ Κρουζ, Χάιντι.

Μιλώντας για τον σύζυγό της τη Δευτέρα, η Μελάνια Τραμπ είπε, αναφερόμενη στις δηλώσεις του, τον περασμένο Ιούνιο, όπου ο υποψήφιος είχε χαρακτηρίσει τους Μεξικανούς μετανάστες βιαστές και εγκληματίες: «Δεν εκτιμώ ότι μίλησε προσβλητικά για τους Μεξικανούς. Μίλησε συγκεκριμένα για παράνομους μετανάστες, όχι για όλους. Θέλει να προστατεύσει τις ΗΠΑ, και αυτό είχε κατά νου όταν μίλησε για προσωρινή απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων».

Η Μελάνια Τραμπ μιλάει πέντε ξένες γλώσσες, ενώ σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σλοβενία, προτού μετοικήσει στις ΗΠΑ το 1996 και γνωριστεί με τον Τραμπ το 1998. Στον γάμο τους, που τελέσθηκε στη Φλόριντα το 2005, μία εκ των χιλιάδων προσκεκλημένων ήταν και η Χίλαρι Κλίντον.

Σε χθεσινό της ρεπορτάζ, η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε ότι ο Τραμπ έχει προτείνει να υποχρεωθεί το Μεξικό να πληρώσει για τον φράχτη που ο υποψήφιος οραματίζεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ, διακόπτοντας τη ροή μεταναστευτικών εμβασμάτων Μεξικανών προς τις ΗΠΑ, πρωτοβουλία ικανή να βυθίσει τη μεξικανική οικονομία.

Δημοκρατικοί

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, οι δημοσκοπήσεις στο Ουισκόνσιν δείχνουν τη Χίλαρι Κλίντον να υστερεί έναντι του Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έχει επικρατήσει στις πέντε από τις έξι τελευταίες προκριματικές αναμετρήσεις.

Ο ενθουσιασμός που προκαλεί η υποψηφιότητα του αυτοαποκαλούμενου «δημοκρατικού σοσιαλιστή» παραμένει ισχυρός, με την προεκλογική εκστρατεία του Σάντερς να έχει ξεπεράσει σε χρηματικές δωρεές εκείνη της Χίλαρι Κλίντον τον Μάρτιο. Η εκστρατεία Σάντερς εξασφάλισε τον μήνα αυτό 44 εκατ. δολάρια, έναντι 29,5 εκατ. που συγκέντρωσε η καμπάνια της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Οι αναλυτές, όμως, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες του Σάντερς να εξασφαλίσει το χρίσμα παραμένουν ελάχιστες, καθώς, για να συμβεί αυτό, ο γερουσιαστής του Βερμόντ θα πρέπει να αναδείξει το 60% των εναπομεινάντων συνέδρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή