Το «μίνι Νταβός» του επιτρόπου Ετινγκερ

Το «μίνι Νταβός» του επιτρόπου Ετινγκερ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα πανέμορφο σαλέ των Αυστριακών Αλπεων θα συναντηθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες και μεγαλοσχήμονες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας, προκειμένου να κάνουν σκι, να συζητήσουν, να απολαύσουν τη σάουνα, αλλά και να χαράξουν το ψηφιακό μας μέλλον. Το μοναδικό πρόβλημα σε αυτή την ειδυλλιακή εικόνα είναι ότι, για να προσκληθεί κανείς, πρέπει να προσεγγίσει τον Γκίντερ Ετινγκερ, αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. για την Ψηφιακή Οικονομία. Ο Ετινγκερ είναι ο οικοδεσπότης αυτών των συναντήσεων την τελευταία πενταετία. Ο επίσημος τίτλος τους είναι «Eυρωπαϊκό Φόρουμ Λεχ», από το όνομα της πολίχνης όπου πραγματοποιείται. Φέτος το θέμα του φόρουμ είναι η ψηφιακή μεταμόρφωση.

Πόλος έλξης αυτής της συνάντησης, η οποία είναι γνωστή και ως «το μίνι Νταβός του Γκίντερ», είναι η πιθανότητα συνάντησης με τον Ετινγκερ και επαφών με τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Στη φετινή συνάντηση πρόκειται να λάβουν μέρος πολλά από τα ανώτατα στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και ο Τζουζέπε Ρέκι, πρόεδρος της Telecom Italia, ο Κάρλο ντ’ Αζάρο Μπιόντο, πρόεδρος Στρατηγικών Σχέσεων για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Google, o Τζοβάνι Μπουταρέλι, επόπτης της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ευρώπη, ο Βίλχελμ Μόλτερερ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, κ.ά.

Ασφαλώς, ο τόπος πραγματοποίησης αυτών των συναντήσεων δεν είναι διόλου τυχαίος. Το Λεχ είναι κέντρο χειμερινών σπορ, δημοφιλές στους βασιλικούς οίκους της Ολλανδίας και της Βρετανίας, ενώ συχνοί επισκέπτες του είναι αστέρες της μικρής και της μεγάλης οθόνης όπως ο Τομ Κρουζ και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Τα ξενοδοχεία της πόλης προσφέρουν εκλεκτές υπηρεσίες στην πελατεία τους, όπως θαλαμηπόλο για το σκι, μπάτλερ για το μπάνιο και το διάβασμα, αλλά και σύμβουλο για την ώρα αναψυχής.

Οσοι παρακολουθούν τις εργασίες του «μίνι Νταβός» πρέπει να καλύψουν με δικούς τους πόρους τα έξοδά τους· οι μετακινήσεις και τα δωμάτια στο πεντάστερο Hotel Gathof Post δεν είναι φτηνά, καθώς φτάνουν μέχρι τα 445 ευρώ το βράδυ. Επειτα από μία σκληρή ημέρα οι σύνεδροι μπορούν να διασκεδάσουν στην πισίνα, να χαλαρώσουν στη σάουνα ή να απολαύσουν το ζεστό ουίσκι τους στο χιόνι. Τις δραστηριότητες για τις ώρες της ανάπαυλας διοργανώνει η ομάδα του δημάρχου της πόλης.

Περίπου το 30% των συμμετεχόντων θα φτάσει στη μικρή πόλη τη νύκτα πριν από την έναρξη του επίσημου προγράμματος, στις 14 Απριλίου. «Διοργανώνουμε ένα δείπνο καλωσορίσματος σε ένα τυπικό εστιατόριο της Αυστρίας με παραδοσιακά φαγητά», εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου. «Η περυσινή εκδήλωση ήταν εξαιρετική επιτυχημένη επειδή δεν ήταν ένα επίσημο δείπνο αλλά μια όμορφη συγκέντρωση σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον».

Οι περισσότεροι από τους περυσινούς προσκεκλημένους κάθισαν μία ημέρα παραπάνω, μετά την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματος, προκειμένου να κάνουν σκι στις γειτονικές πλαγιές. Ο Ετινγκερ φαίνεται ότι είναι από τους πιο φανατικούς φίλους του σκι. Σίγουρο είναι ότι «βρίσκεται στο στοιχείο του στα αυστριακά παραδοσιακά σαλέ, καθώς του αρέσει να συζητάει με τους φίλους του πίνοντας μια μπίρα», λέει ένας από τους προσκεκλημένους των περασμένων χρόνων.

«Φαίνεται ότι το διασκεδάζει και είναι από τους ανθρώπους που θα ήθελες να έρθουν στο πάρτι σου», παραδέχεται ένας άλλος παλιός προσκεκλημένος. «Επικρατεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ολα μοιάζουν χαλαρά και ανεπίσημα. Είναι ένα απομακρυσμένο μέρος και όσοι προσέρχονται έχουν εστιάσει την προσοχή τους στη συνάντηση. Ο επίτροπος δεν πηγαινοέρχεται μεταξύ συσκέψεων».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν χρηματοδοτεί τις εργασίες του φόρουμ, αλλά τοπικοί διοργανωτές διαχειρίζονται τη διοργάνωση και το κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή