Αντιδρούν οι Γερμανοί πολίτες στην δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Αντιδρούν οι Γερμανοί πολίτες στην δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο τρίτα των Γερμανών αντιτίθενται στην απόφαση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του Γερμανού κωμικού που σατίρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Bild am Sonntag, έδειξε πως 66% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην απόφαση της Μέρκελ να επιτρέψει στους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη. Μόνο 22% είπαν πως έχει δίκιο και 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Η απόφαση της Μέρκελ είχε ήδη διχάσει και τον κυβερνητικό συνασπισμό της και προκαλέσει κατηγορίες ότι αποτυγχάνει να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου.

"Χωρίς αυτές τις βασικές ελευθερίες, η δημοκρατία είναι αδιανόητη — πρέπει να το αναγνωρίσει και η τουρκική κυβέρνηση", δήλωσε στην Bild am Sonntag η γενική γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Η ZDF ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τον Μπέρμερμαν να αντιμετωπίσει τις όποιες κατηγορίες ενδέχεται να του απαγγείλουν οι εισαγγελείς επειδή περιγέλασε τον Ερντογάν.

Επίσης ανακοίνωσε πως ο κωμικός αναστέλλει την εκπομπή μέχρι τις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή