Ομπάμα: Υπό πίεση, όχι σε κρίση η ευρωπαϊκή ενότητα

Ομπάμα: Υπό πίεση, όχι σε κρίση η ευρωπαϊκή ενότητα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η ενότητα της Ευρώπης βρίσκεται υπό πίεση, αλλά όχι σε κρίση εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης, αλλά και ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη αποτελούν μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και για την χώρα του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη εξαιτίας του προσφυγικού.

Επιπλέον, τάχθηκε κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιοι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Ενωσης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, από την πλευρά του, επαίνεσε τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων – TTIP) που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και από την οποία η Μεγάλη Βρετανία θα αποκλειστεί σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να προχωρήσουν (αυτές οι διαπραγματεύσεις), διότι (αυτή η συμφωνία) θα επέτρεπε στις οικονομίες μας να κερδίσουν δισεκατομμύρια και θα αποτελούσε παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή