ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Εικοσιτρεις είναι μέχρι αυτήν την ώρα οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας στην πόλη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό, αλλά και σε περιοχές του Χαλεπίου.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ν' αυξηθεί, σημειώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό ότι από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας σήμερα, σε περιοχές του Χαλεπίου που ελέγχονται από τους αντάρτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας βομβάρδισαν σήμερα την πόλη Ντούμα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών της αντιπολίτευσης σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

Οι πολεμικές αυτές εξελίξεις σημειώνονται, καθώς διαμεσολαβητές προσπαθούν να πείσουν τόσο τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, όσο και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν τη συμφωνία εκεχειρίας της 27ης φεβρουαρίου.

Η εφαρμογή της εκεχειρίας θα επηρεάσει θετικά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη για τον τερματισμό της πεντάχρονης εμφύλιας πολεμικής διαμάχης στη Συρία.

Ωστόσο, η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη για τις παραβιάσεις που καταγράφονται αναφορικά με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Προηγούμενα είχε γίνειγνωστό ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται στ' ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το αναφερόμενο παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και μεταδίδει πληροφορίες μέσω δικτύου επαφών του στη Συρία, αναμένει αύξηση του αριθμού των νεκρών καθώς υπάρχουν 22 τραυματίες, μερικοί από αυτούς, σε κρίσιμη κατάσταση.