Κενές 310.000 θέσεις υποδοχής στη Γερμανία

Κενές 310.000 θέσεις υποδοχής στη Γερμανία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τις 500 αναμένεται να φθάσουν φέτος οι βαπτίσεις μουσουλμάνων προσφύγων στο Αμβούργο, σύμφωνα με εκτίμηση τοπικού ιερέα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βάπτισε 80 άνδρες και γυναίκες στα κρύα νερά της λίμνης της βορειογερμανικής πόλης. Η προσφυγική πίεση στη Γερμανία έχει σταματήσει, και οι δημοσιογράφοι της χώρας τώρα περιοδεύουν σε άδειες εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής, μιλώντας με υπαλλήλους που έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο και πρόσφυγες που αίφνης έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρους κοιτώνες για τη στέγαση μιας οικογένειας, καθώς οι μισές από τις 310.000 θέσεις πρώτης υποδοχής είναι κενές.

Την ίδια στιγμή που στο hotspot της Χίου υπάρχουν περισσότεροι πρόσφυγες παρά κρεβάτια, οι φωτογραφίες στη FAZ δείχνουν δεκάδες άδεια διπλά κρεβάτια σε γυμναστήριο της πόλης Μάισαχ, που σε λίγο θα δοθεί και πάλι στην προηγούμενη χρήση του. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός καλείται να διεκπεραιώσει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων προσφύγων με ταυτόχρονες αιματηρές περικοπές δαπανών, η επίσκεψη του δημοσιογράφου στο Σβάινφουρτ της Βαυαρίας κατέγραψε τα εξής: οι 70 υπάλληλοι που εργάζονταν στον τομέα υποδοχής και φροντίδας προσφύγων στην κομητεία Ουντερφράνκεν στην αρχές του 2015 έγιναν 200. «Φτιάχτηκε μια ολόκληρη διοικητική δομή από το μηδέν», γράφει η εφημερίδα, με υπαλλήλους του στρατού, της κοινωνικής υπηρεσίας, της υπηρεσίας ασύλου, της υπηρεσίας ασφαλείας και του κέτερινγκ. «Η προσφυγική κρίση μπορεί να μην μετατράπηκε σε παράδεισο νέων θέσεων εργασίας για τους πρόσφυγες, αλλά αυτό συνέβη για πολλούς άλλους», ήταν το συμπέρασμα.

Οι προστριβές που έχουν σχέση με την ενσωμάτωση των προσφύγων, όμως, μόλις αρχίζουν, όπως φάνηκε από δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Η επικεφαλής του αντιισλαμικού κόμματος Φράουκε Πέτρι πρόκειται σήμερα να μιλήσει στην μπιραρία Χοφμπροϊκέλερ του Μονάχου, που θεωρείται από τους ιστορικούς ο τόπος στον οποίο εκφώνησε την πρώτη του δημόσια ομιλία ο Αδόλφος Χίτλερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή