Μετά τα ψηλά τακούνια, πόλεμος κατά του μέικ απ

Μετά τα ψηλά τακούνια, πόλεμος κατά του μέικ απ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυριολεκτικώς τα «παπούτσια της στο χέρι» πήρε μια νεαρή ηθοποιός, η Νίκολα Θορπ, από την οποία ζητήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση εργασίας της απλώς και μόνον επειδή εμφανίστηκε με ίσια παπούτσια, χωρίς τακούνι. Η νεαρή ηθοποιός είχε βρει εργασία στην εταιρεία Portico και η περιπέτειά της προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για σεξιστική συμπεριφορά σε σημείο που η εταιρεία δεσμεύθηκε να αναθεωρήσει την πολιτική της σχετικά με την ενδυμασία των εργαζομένων. Η Θορπ καλωσόρισε την εξέλιξη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας μόλις τώρα άρχισε και ότι η ίδια πρόκειται να στραφεί εναντίον των αφεντικών που ζητούν από τις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν μέικ απ. Οπως δήλωσε στη βρετανική Standard, «χαίρομαι που ο πόλεμος για τα ψηλά τακούνια έχει ξεκινήσει. Εγώ απλώς υπέδειξα το πρόβλημα και μπόρεσα να κάνω τη διαφορά, όμως υπάρχουν παρά πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Αυτή είναι μόνο μία μάχη».

Η Θορπ, η οποία είναι ηθοποιός που εμφανίστηκε στην επιτυχημένη σειρά «Dr Who», αναγκάστηκε να εργαστεί σε πολλές περιστασιακές εργασίες. Η ηθοποιός ξεκίνησε την εκστρατεία «Ποιον Φοράς», προκειμένου να πολεμήσει εναντίον της κρίσης των γυναικών από τον σχεδιαστή τα ρούχα του οποίου φορούν. «Αυτές οι μεγάλες εταιρείες βρίσκονται στην προμετωπίδα των εξελίξεων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο φέρονται στις γυναίκες εν έτει 2016 είναι τουλάχιστον γελοίος. Ζήτησα από τις γυναίκες να παρουσιαστούν και να πουν τις εμπειρίες τους, ιστορίες ανισότητας στον εργασιακό χώρο. Πάρα πολλές γυναίκες ήλθαν σε επαφή μαζί μου. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανατρέψω και να πολεμήσω αυτήν τη γελοία κατάσταση. Μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω ότι, στον επιχειρηματικό κόσμο, οι γυναίκες δεν μπορούν να εμφανιστούν χωρίς μέικ απ. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Η Θορπ, επίσης, ξεκίνησε μια διαδικτυακή αίτηση ώστε να καταστεί παράνομη η απαίτηση των εταιρειών να φορούν οι γυναίκες υπάλληλοι ψηλά τακούνια και ήδη μάζεψε έντεκα χιλιάδες υπογραφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή