Σκληρή επίθεση Τραμπ κατά της Amazon

Σκληρή επίθεση Τραμπ κατά της Amazon

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας κατευνάσει προσωρινά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική του υποψηφιότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε χθες τα πυρά του εναντίον ενός νέου στόχου: του ιδιοκτήτη της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Αmazon.com έχει «τεράστιο πρόβλημα με τον υγιή ανταγωνισμό», υπονοώντας ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος, μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραβίαση της αντιτράστ νομοθεσίας. Στην ίδια συνέντευξη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η μεγάλης επιρροής εφημερίδα Washington Post αποτελεί «παιχνίδι στα χέρια του Μπέζος», ο οποίος «τη χρησιμοποιεί για την άσκηση επιρροής, έτσι ώστε οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον να μην επιβάλλουν στην Αmazon τους φόρους που θα έπρεπε κανονικά να πληρώνει».

Η Amazon.com είναι η μεγαλύτερη, από πλευράς κύκλου εργασιών, εταιρεία πώλησης αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. H Washington Post, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία και ισχυρότερη σε επιρροή εφημερίδα που εκδίδεται στην Ουάσιγκτον, πουλήθηκε το 2013 από τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες της, την οικογένεια Γκράχαμ, στον Τζεφ Μπέζος αντί 250 εκατομμυρίων δολαρίων (σε μετρητά).

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή ημέρα ήταν ασυνήθιστα ήσυχη για τον Τραμπ, καθώς η «επιχείρηση γοητείας» στην οποία αναλώθηκε την Πέμπτη, στα κεντρικά γραφεία των Ρεπουμπλικανών και στο Καπιτώλιο, φαίνεται ότι είχε αποτελέσματα. Ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει σεισμό στους Ρεπουμπλικανούς, αρνούμενος να στηρίξει την υποψηφιότητα Τραμπ, δηλώνει τώρα εντυπωσιασμένος με την «πολύ καλή προσωπικότητα» του εκκεντρικού επιχειρηματία, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολύ ζεστό και γνήσιο άνθρωπο». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ τον διαβεβαίωσε ότι «όλοι εδώ πέρα θέλουμε να νικήσεις» (την Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου). Ακόμη και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκ των σφοδρότερων εσωκομματικών επικριτών του, δήλωσε ότι εκτίμησε ιδιαίτερα το «χιούμορ» του Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή