ΚΟΣΜΟΣ

Διασημότητες των Τεχνών κατά του Brexit

Διασημότητες των Τεχνών κατά του Brexit

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Τσιουέτελ Ετζίοφορ και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ υπογράφουν μαζί με 250 διασημότητες του κόσμου της Τέχνης ανοικτή επιστολή προς τους Βρετανούς, καλώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μερικοί από τους γνωστότερους βρετανούς καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς υπογράφουν την επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Guardian και προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα μείνει στο περιθώριο, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν ένα Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική…η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα θα αποδυναμωθεί σημαντικά εάν αποχωρήσουμε», προειδοποιούν επεκτείνοντας και πέραν της συνηθισμένης πολιτικο-οικονομικής σφαίρας τον δημόσιο διάλογο για το θέμα.

Το εγχείρημα συντονίσθηκε από το «Stronger In», την επίσημη εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, που υποστηρίζεται και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που υπογράφουν την επιστολή, η τραγουδίστρια Παλόμα Φέιθ, η σχεδιάστρια Βιβιέν Γουέστγουντ και ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ.