Συρία: Το ΙΚ πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Ταρτούς και Τζάμπλα

Συρία: Το ΙΚ πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Ταρτούς και Τζάμπλα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν σήμερα την Ταρτούς και την Τζάμπλα, δύο πόλεις της δυτικής Συρίας στη Μεσόγειο, στις οποίες τουλάχιστον εκατό άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών μετέδωσε ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν μέλη του ΙΚ που είχαν στόχο να πλήξουν συγκεντρώσεις των Αλαουιτών στην Ταρτούς και την Τζάμπλα, κάνοντας αναφορά στην σιιτική μειονότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα. «Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταρτούς και 53 στην Τζάμπλα, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών άμαχοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των τραυματιών από τις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις επτά παγιδευμένων αυτοκινήτων, τα πέντε από τα οποία οδηγούσαν καμικάζι», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή